Onze blog

Ons digitale leven

Sieraden uit een erfenis omwisselen voor contant geld

goud omwisselenWanneer een familielid komt te overlijden is dit uiteraard een zeer treurige gebeurtenis. Na een periode van rouw komt de realiteit om de hoek kijken en zijn er een hoop zaken die moeten worden geregeld. Deze taak is vaak voor de familie. Veel zaken moeten worden opgezegd en alles moet netjes worden geregeld.

Daarnaast is er vaak een huis dat moet worden leeg gehaald en een erfenis die moet worden verdeeld. De erfenis die bestaat uit geld is vaak het makkelijkste te verdelen. Alle erfgenamen krijgen hetzelfde percentage. Maar de kans is natuurlijk ook aanwezig dat een grote collectie sieraden is, welke ook een bepaalde waarde vertegenwoordigd. Soms kan dit een sentimentele waarde zijn en wil men de sieraden graag bewaren, maar er wordt ook vaak voor gekozen om de sieraden om te wisselen. Dit kan bijvoorbeeld bij een goud / zilver inkoper die op basis van de huidige goudprijs de sieraden beoordeeld en een bod kan doen. Bekijk van te voren altijd online de prijs, bijvoorbeeld op: https://degoudwaag.nl/goudprijs-per-gram/

Het geld wordt in veel gevallen direct meegegeven als contant geld en kan vervolgens onder de erfgenamen worden verdeeld. Maar hoe werkt dat eigenlijk precies?

Het wegen van de sieraden en bepalen van de prijs

Bij een inkoper, zoals De Goudwaag uit Den Haag, wordt er vrijwel altijd gekeken naar de prijs van de grondstof, bijvoorbeeld goud of zilver. Aan de hand van het gewicht en karaat van het sieraad wordt in eerste instantie bepaald hoeveel puur goud er aanwezig is. Vervolgens wordt aan de hand van de geldende goudprijs een bod gedaan. Belangrijk is wel om te weten dat de prijzen die op internet te vinden zijn, vaak niet de prijzen zijn die daadwerkelijk aan de consument worden uitgekeerd. De inkoper zijn businessmodel is om hier een kleine marge voor over te houden. Dit is natuurlijk heel logisch, de inkoper heeft ook kosten en moet iets verdienen, maar het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden bij het vergelijken van de diverse inkopers van de sieraden. Het is voor u als consument dan ook zeer belangrijk om een zo hoog mogelijke prijs te krijgen, de sieraden laten vergelijken door diverse inkopers wordt dan ook aangeraden.