Onze blog

Ons digitale leven

Moet je bang zijn voor acupunctuur naalden?

Een acupunctuur behandeling is iets dat steeds meer aan populariteit wint. Sommige mensen kunnen er baad bij hebben. Zo zijn er mensen die hulp hebben gezocht bij het stoppen met roken door acupunctuur. Ook bezoeken mensen een acupuncturist als ze bepaalde lichamelijke klachten hebben.

Bij acupunctuur worden naalden gebruikt om met de energiebanen in het lichaam te werken. Als je nog nooit bij de acupuncturist geweest bent, kunnen die naalden best wel spannend klinken. Sommige mensen zien al een grote injectiespuit voor zich die erin gaat. Toch ligt het allemaal iets anders. In dit artikel lees je meer.

Speciale acupunctuur naalden

Het klopt natuurlijk helemaal dat er bij acupunctuur naalden worden gebruikt. Dat is nu eenmaal de methode. Maar dit zijn speciale hele kleine en dunne naaldjes die zeer oppervlakkig op de huid worden aangebracht. Je zult er niet eens door gaan bloeden. Zo klein zijn ze dus. Soms kun je wel iets voelen van de naalden. Maar dit is echt minimaal.

Wanneer je echt bang bent voor naalden, is het goed om dit vooraf met de acupuncturist te bespreken. Die kan er dan rekening mee houden en hopelijk je angst wegnemen. De naalden worden overigens ook slechts 1 keer gebruikt. Nadat de behandeling is afgerond zullen de naalden in een speciale afvalemmer worden geplaatst en worden verwijderd.

Acupunctuur behandeling Rotterdam

Wanneer je overweegt om een acupunctuur rotterdam praktijk uit te laten voeren, is het belangrijk om eens rond te kijken naar de verschillende acupuncturisten in de regio. Online is er veel informatie te vinden over de behandeling en indicaties van een acupunctuur behandeling. Als je nog twijfelt of het echt iets voor je is, kun je hier natuurlijk eens contact over opnemen met de desbetreffende praktijk. Dit artikel bevat geen medisch advies.