Veel mensen vragen zich af wat er te doen is aan posttraumatische dystrofie. Om dit te beantwoorden moeten we eerst even kijken naar wat het precies is. De posttraumatische dystrofie is aan te merken als een speciale aandoening waarbij je last hebt van pijn aan een van je ledematen terwijl het oorspronkelijke trauma al verholpen is.
Hier kan je bijvoorbeeld denken aan iemand die een arm heeft gebroken maar die hier nog steeds klachten aan ondervind. De klachten zullen in veel gevallen ontstaan net nadat het letsel is opgelopen, maar duren vaak langer dan het herstel van het letsel zelf. Het is niet duidelijk hoeveel klachten je ondervind bij posttraumatische dystrofie, dit kan namelijk van persoon tot persoon verschillen. Bezoek ook Vrij van Pijn eens.
Wat doen tegen posttraumatische dystrofie
Een van de kenmerken van posttraumatische dystrofie is da het nog steeds niet helemaal duidelijk is waardoor de klachten eigenlijk kunnen ontstaan. Doctoren denken dat het komt door een fout in je autonome zenuwstelsel, alleen zijn er ook weer doctoren die het hier niet mee eens zijn.
Het is op dit moment zo dat de behandeling met name ziet op therapie en op oefeningen die de pijn kunnen verminderen. Door contact op te nemen met je huisarts is het mogelijk om een verwijzing te krijgen. Middels de juiste begeleiding en oefeningen is het voor veel mensen mogelijk om de klachten volledig of voor een groot gedeelte te verminderen in het dagelijks leven.