Onze blog

Ons digitale leven

Sim only is voor de bewuste consument

sim only abonnementIedere maand wat minder uitgegeven is natuurlijk altijd welkom. De vaste lasten zijn vaak het eerste waar mensen naar kijken om iets op te besparen. Je mobiele telefoon rekening kan misschien ook wel goedkoper. De telefoonrekeningen van sommige mensen zijn gewoon echt enorm hoog. En dat kan een stuk voordeliger. Ook als je nu gebruik maakt van Lebara beltegoed kun je eens naar sim only kijken. Lees  snel verder.

Sim only klinkt leuk, maar wat is het?

Je kunt al flink wat aflezen aan de naam. Je krijgt bij dit abonnement alleen een simkaart. Je hebt dus een abonnement met een bekende provider, maar je moet zelf zorg dragen voor een toestel. Uiteraard is het ook mogelijk om er een telefoon bij te nemen of op afbetaling te kopen. Maandelijks betaal je dan een hoger bedrag. Je betaald in dat geval niet alleen voor je abonnement maar ook voor het toestel. Regel je zelf een smartphone of doe je nog even wat langer met je huidige telefoon hoef je alleen voor het abonnement te betalen. En dat is een behoorlijke besparing.

Zelf je toestel regelen

Kies je voor een sim only abonnement, dan moet je dus zelf voor een mobiel zorgen. Als je naar de tarieven kijkt van een los smartphone voor de nieuwste iPhone dan ben je al snel duizend euro kwijt, soms zelf nog wel meer voor het toptoestel. Als je het laatste nieuwe model wilt hebben, dan ben je inderdaad behoorlijk wat geld kwijt. Kies je ervoor om je huidige smartphone nog even te houden dan hoef je geen nieuwe te kopen. Dat scheelt weer. Het abonnement Lebara unlimited is ook het overwegen waard. Dan heb je dus onbeperkt internet en heb je geen omkijken meer naar je kosten.

Wat te doen als je geen toestel hebt en toch een sim only wilt?

Wellicht is het beeldscherm van je huidige telefoon wel defect of is de telefoon erg sloom geworden. Vaak kun je deze wel weer wat vlotter maken door een complete reset uit te voeren en alle software en apps te updaten. Wil je toch echt een beter model smartphone hebben, dan is een refurbished mobiel wellicht ook een idee. In plaats van een hele nieuwe koop je daarmee een iets ouder model. Dat scheelt dus flink!