Onze blog

Ons digitale leven

Zelf je eigen voedingsschema samenstellen

Sporten en goede voeding horen bij elkaar als dag en nacht. Zonder goede voeding zul je nooit de resultaten behalen die je wilt met sporten. Wanneer je specifieke wensen hebt is het verstandig een voedingsschema te laten maken door een diëtist of personal trainer. Je kunt ook proberen zelf je eigen voedingsschema samen te stellen.

Bewust zijn van wat je wilt bereiken

Als je zelf aan de slag gaat met je voedingsschema is het belangrijk dat je je goed inleest en dat je je bewust bent wat je wilt bereiken. Wil je afvallen, wil je meer energie, wil je meer spieropbouw of wil je bijvoorbeeld droogtrainen? Dit zijn verschillende wensen en hierbij horen ook verschillende voedings- en trainingsschema’s. Meer hierover op: www.droogtrainenacademie.nl/fitness-voedingsschema-samenstellen

Afvallen

Als je alleen wilt afvallen dan is de meest gebruikte theorie dat je er voor moet zorgen dat je minder calorieën binnen krijgt dan dat je verbrandt. Gemiddeld heeft ene vrouw 2000 calorieën nodig en een man 2500. Als je zorgt dat je hier wat onder gaat zitten, dus zo’n 300 calorieën minder, maar wel door gezonde voeding, dan zul je langzaam maar zeker afvallen. Wanneer je echter je spieren goed wilt onderhouden is het belangrijk om ook rekening te houden met extra eiwitten. Deze zorgen er voor dat je spieren behouden blijven en je dus vet verbrandt. Vooral bij droogtrainen is dit erg belangrijk.

Het is dus mogelijk om zelf je eigen voedingsschema samen te stellen, maar het is aan te raden dit door een professional te laten doen. Deze weet het beste wat er bij jouw wensen past en kan een schema opstellen dat precies is afgestemd op jouw lichaam en jouw doelen.