Onze blog

Ons digitale leven

Jezelf voorbereiden op je eerste autorijles

Als de dag nadert waarop je je eerste autorijles zal nemen, dan zullen de zenuwen ongetwijfeld toenemen. Het is ook best een spannend moment als je voor de eerste keer achter het stuur van een auto mag plaatsnemen.

Jij hebt de volledige controle over het voertuig en je weet dat de rijlessen leiden naar het behalen van een rijbewijs. Als deze missie eenmaal geslaagd is dan ben je niet meer afhankelijk van andere mensen om je naar de plekken toe te rijden waar je graag heen wilt gaan. Veel mensen vragen zich dan ook af of zij iets kunnen doen om beter voorbereid op je eerste rijles te verschijnen. Natuurlijk kies je daar de beste rijschool Nieuwegein voor uit. Er is voldoende keuze!

Goed uitgerust zijn

stoplichtDe beste tip die we je kunnen geven als voorbereiding voor je eerste keer in een lesauto is ervoor zorgen dat je goed uitgerust bent. Dit betekent de dag van tevoren op tijd naar bed toegaan, zodat je voldoende nachtrust hebt gehad.

Het is een feit dat mensen die niet vermoeid zijn, vele malen beter kunnen opletten en nieuwe dingen aan kunnen leren. Focus is zeer belangrijk tijdens het autorijden en dit is helemaal het geval als je nog nooit eerder bestuurder van een auto bent geweest.

Verkeersregels goed kennen

Tijdens je eerste rit in een auto zullen er ontzettend veel dingen zijn waar je jezelf op moet concentreren. Vaak denken mensen tijdens de rijles dat het hen nooit gaat lukken om alles te onthouden en uit te voeren. Het moeten uiteindelijk automatismen worden die je uitvoert zonder na te denken. Wat je kunt doen is ervoor zorgen dat je de verkeersregels al goed kent. Daar hoef je dan al niet meer over na te denken.

Uitleg basis autorijden vragen

Als je echt nog helemaal niks weet tijdens je eerste keer rijlessen nemen, dan zal je best wat tijd verspillen aan de basisbeginselen van het autorijden. Welk pedaal bijvoorbeeld de rem, de koppeling of het gas is. Wat we je aanraden is aan een familielid met een rijbewijs alvast een uitleg van de basis van het autorijden vragen. Het kijken in de spiegel, het afstellen van de stoelen en waar je het knipperlicht kunt vinden.